Societat 30/09/2020

MÉS per Mallorca demana que el Govern s'oposi a l'acord entre Madrid i l'executiu espanyol

El coordinador del partit, Antoni Noguera, ha declarat que "Ayuso ha contagiat la seva irresponsabilitat a Sánchez"

Ara Balears
2 min
Neus Truyol i Antoni Noguera a la roda de premsa d'aquest dimecres

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, i la portaveu adjunta del partit, Neus Truyol, han demanat aquest dimecres en una roda de premsa al Govern balear que s'oposi a l'acord anunciat entre l'executiu espanyol i la comunitat de Madrid en matèria de restriccions sanitàries per fer front la pandèmia del coronavirus. Aquest preveu que en els municipis de més de 100.000 habitants de tot l'Estat s'estableixi un criteri homogeni per aplicar restriccions.

Truyol ha recordat que "no es pot tractar igual tot el territori espanyol", atès que hi ha "variables urbanes i socials que poden provocar diferències de criteri". Per això considera "inacceptable" que "l'estat espanyol hagi acordat mesures que suposen restriccions a altres territoris" de manera "unilateral".

"Ha d'haver-hi un acord a més bandes", ha advertit la portaveu del partit ecosobiranista, que s'ha mostrat preocupada perquè aquests acords "multipliquin la crispació nacional". Davant això, sol·licita que "es prenguin mesures amb criteris sanitaris i que no es faci el joc a la dreta".

Per la seva banda, Antoni Noguera ha qualificat d'"informació molt alarmant" que "una comunitat autònoma que ha actuat de manera irresponsable predomini sobre el criteri de les altres comunitats". "Ayuso ha contagiat la seva irresponsabilitat a Sánchez", ha manifestat el coordinador de la formació. Així, demana que "el Govern balear es mostri en contra" d'aquesta decisió, tot i que "Podem i el PSIB cada vegada tenen menys incidència", especialment per "incidir en la sobirania de les Balears per prendre decisions".

Noguera ha defensat, a més, que "quan a Palma es confinaven barris a Madrid es qüestionava encara encara que la situació sanitària era pitjor". Preguntat per una periodista en roda de premsa, Noguera ha assegurat que si els seus socis de Govern no accedeixen a la seva petició, optaran per l'"espai del Senat per plantejar mesures que hi vagin en contra".

Contra la disparitat de la justícia

A banda d'aquesta qüestió, el coordinador de MÉS per Mallorca ha qualificat de "surrealista" que "un president de Catalunya es pugui inhabilitar per penjar una pancarta, però que després temes com Bankia i altres corrupteles quedin en no res". El partit ha mostrat així el seu "rebuig contra aquesta disparitat de justícia" i demanen que "els que són vertaderament delinqüents paguin les seves penes". Demanat sobre el llaç que la formació manté penjat a la façana del Parlament i que l'oposició ha demanat que tregui, només ha aclarit que li "sap greu" que hi hagi "partits que censurin aquests símbols".

stats