Societat 26/06/2020

La patronal de l'oci nocturn denuncia que es disparen les festes clandestines

Per ara ja se n'han detectades unes 30

Catalina Riera
2 min
La patronal d'oci nocturn ja ha detectat unes 30 festes il·legals

PalmaL'Associació Balear d'Oci Nocturn i Entreteniment (ABONE) ha denunciat l'increment de les festes il·legals. Per ara, ja n'ha detectades unes 30 i el president de la patronal, Jesús Sánchez, està convençut que el motiu es deu a les "restriccions" que actualment tenen les discoteques, ja que només poden obrir els locals petits amb "aforament limitat de 300 persones".

En aquests moments, quasi tota la gestió de la patronal es basa a recollir informació per esbrinar on són els punts de festa il·legal, que solen ser per tot l'Arxipèlag. "Els veïns ens envien imatges, també parlam amb empresaris que coneixen el sector i investigam a través de les xarxes socials, després ho comunicam a les administracions", apunta Sánchez. En aquest sentit, si la patronal sospita que en algun municipi de les Illes se celebra una festa clandestina, també n'avisa l'Ajuntament responsable.

Un dels problemes que troben és que els organitzadors de la festa clandestina no envien la ubicació als assistents fins a unes hores abans d'arrancar l'esdeveniment. No obstant això, la patronal ha detectat que la majoria se solen organitzar a xalets de zones apartades. L'oferta de diversió és tanta que fins i tot s'han trobat amb anuncis que prometen "festa amb DJ i beguda a partir de les 14.00 h d'un divendres fins al diumenge a migdia", explica el president.

Sánchez lamenta "el perill que suposen aquests esdeveniments perquè no s'hi respecten les mesures de seguretat sanitàries". En aquest sentit, recorda que només poden obrir els locals d'oci nocturn que tenen llicència amb un aforament de menys de 300 persones i que també se'ls "restringeix l'activitat de les 2.00 a les 6.00 h de la matinada".

En aquest sentit, considera que si les condicions són "tan estrictes per a les discoteques", s'hauria d'actuar de la mateixa manera "amb les festes il·legals" i amb els negocis de restauració que no compleixen les restriccions horàries ni d'aforament, ja que pareix que "l'administració mira cap a una altra banda", apunta.

stats