Medi Ambient
Societat 06/06/2023

Més de 300 voluntaris retiren 1,5 tones de residus de 18 espais naturals de les Balears

La jornada s'emmarca en el Projecte Libera, fomentat per l'entitat ecologista SEO/BirdLife i Ecoembes

ARA Balears
1 min
Participants de la iniciativa promoguda per Ecoembes i SEO/Birdlife

PalmaUn grup de més de 320 voluntaris ha participat en una iniciativa en què s'han retirat 1,5 tones de residus de 18 espais naturals de les Balears. Segons ha informat Europa Press, la jornada, que va tenir lloc el dissabte, 3 de juny, s'emmarca en el Projecte Libera, fomentat per l'entitat ecologista SEO/BirdLife en col·laboració amb Ecoembes.

Les dues entitats han explicat que durant aquesta edició de la campanya, que n'és la setena, s'ha actuat en espais de gran valor ecològic, com ara la serra de Tramuntana, Cala Molí o la badia de Santa Eulària des Riu. En total, la iniciativa s'ha dut a terme en 970 punts de tot l'Estat, 260 més que l'any passat.

A les Balears, diverses organitzacions d'àmbit públic i privat han creat punts de recollida de fems, com ara els ajuntaments d'Inca i Santa Eulària, el Club Nàutic de Portocolom, l'Associació Balear de l'Arbre (ABA) o Mallorca Neta.

Pel que fa a la Península, s'han aconseguit recollir més 105.000 tipologies de residus abandonats en entorns terrestres, fluvials i marins, gràcies al compromís de prop de 17.000 voluntaris, un 40% més que l'any passat.

"La resposta de la societat davant el problema de la basuraleza no pot quedar només en aquest dia, ja que els responsables del govern, les empreses i la ciutadania han d'integrar en el seu model de vida accions per acabar amb el problema dels residus", ha assenyalat Miguel Muñoz, un dels coordinadors del projecte de SEO/BirdLife.

Per la seva banda, la coordinadora de la iniciativa d'Ecoembes, Sara Güemes, ha agraït el compromís a tots els participants de la jornada, els quals "han decidit passar a l'acció per tenir un impacte positiu en el seu entorn".

stats