Cort
Societat 12/11/2022

Més de 30 entitats i institucions fan front comú per lluitar contra les addiccions a Palma

El Pla Estratègic de Cort vol introduir els joves com a protagonistes i no com a receptors de l'impuls preventiu

ARA Balears
1 min
Més de 30 entitats i institucions fan front comú per lluitar contra les addiccions a Palma

PalmaMés de 30 entitats i institucions han fet front comú per lluitar contra les addiccions, amb la constitució aquesta setmana, a Palma, de la comissió estratègica del Pla Estratègic Municipal de Prevenció de les Addiccions 2022-2026 (PEMPA), segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa aquest dissabte.

La regidora de Turisme, Sanitat i Consum a Cort, Elena Navarro, amb el director general de l'àrea, Joaquín de Maria, i representants de diferents institucions i entitats han recordat les línies estratègiques del PEMPA. A l'acte hi han assistit i participat entitats com Projecte Home, FAPA, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Metges del Món i Energy Control, així com diferents àrees municipals com Benestar Social, a més de partits de l'oposició i membres del Govern.

Navarro ha destacat la importància de posar en marxa aquesta comissió i anar fent passes per impulsar accions del PEMPA. "Aquesta comissió tindrà com a tasca impulsar accions conjuntes de manera preventiva, cooperar i consolidar el pla estratègic, promoure espais de participació, així com assessorar i avaluar el full de ruta", ha explicat la regidora. El PEMPA, que va ser aprovat el mes de juny passat, és un document que es durà a terme fins al 2026 i que concreta fins a 66 mesures en quatre línies estratègiques centrades en el terreny.

Entre altres novetats, aquest pla introdueix els joves com a protagonistes i no com a receptors de l'impuls preventiu, la col·laboració per veure les conseqüències entre entitats, persones i institucions, la investigació per poder debatre i elaborar estratègies i el fet que sigui una eina col·lectiva.

stats