Societat 28/09/2020

MÉS per Mallorca demana que s'apliqui el 155 a Madrid "si és necessari"

Considera que "l'actuació negligent" d'aquesta comunitat autònoma posa en risc la resta de territoris

Catalina Riera
2 min
Josep Ferrà, de Més per Mallorca.

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha demanat aquest dilluns que el govern espanyol intervingui la Comunitat de Madrid per frenar l'expansió del coronavirus i que apliqui l'article 155 de la Constitució "si és necessari". Considera que si Madrid no actua i no es duen a terme les mesures necessàries "tots els ciutadans d'altres territoris estaran en risc". Així ho ha dit aquest dilluns en una roda de premsa al Parlament de les Illes Balears.

Cal recordar que el govern espanyol ha recomanat, entre altres mesures, que es confini tota la capital espanyola, així com els municipis de la comunitat que tinguin una incidència acumulada de més de 500 contagis per cada 100.000 habitants els darrers dies. No obstant això, la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, considera que aquestes restriccions responen a motius polítics i no sanitaris. En aquest sentit, considera que s'hauria de confinar per zones per evitar les conseqüències econòmiques i socials d'un segon confinament.

"Des de MÉS ens demanam perquè fa uns anys es va aplicar un 155 a Catalunya injustificat , i ara no s'actua amb la mateixa contundència", ha apuntat Ferrà, qui també ha recalcat que el govern espanyol "disposi dels mitjans i instruments per poder actuar". En aquest sentit, Ferrà ha explicat que la situació de Madrid "és insostenible" i que el motiu és per "un conflicte entre la comunitat i l'executiu autonòmic". Per això, ha sol·licitat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervenir Madrid, ja que "té les eines per fer-ho".

Per altra banda, la portaveu de Podem, Esperança Sans, ha criticat que les formacions Ciutadans i Partit Popular de Madrid han "retingut" els residents de Madrid i es neguen a "adoptar mesures sanitàries que la comunitat científica recomana". Per això demanen a Sánchez que intervingui a la comunitat, per tal d'assegurar la vida i la salut de les persones tant a Madrid com a la resta de l'estat espanyol".

stats