Societat 15/05/2020

Els mercats a l'aire lliure poden vendre roba, artesania i animals vius

El Govern considera que són productes de "primera necessitat" per a molts municipis

Ara Balears
1 min
Només podran obrir un màxim del 25% dels llocs i l'aforament es limitarà en un terç

PalmaEl Govern permet la venda de roba, productes artesans i animals vius en els mercats a l'aire lliure durant la fase 1 del pla de desconfinament, ja que es considera que són productes de "primera necessitat" per a molts municipis, segons indica Efe.

En aquest sentit, també passen a ser considerats, dins aquesta categoria, els productes d'ús diari, com per exemple les eines de treball o aquells productes difícils de trobar en les botigues. Així, els col·lectius més vulnerables, com ara la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda, hi tindran un millor accés.

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha recordat les mesures i les condicions de seguretat que hauran de seguir els mercats a l'aire lliure durant la reobertura. Només podran obrir un màxim d'un 25% de les paradetes i l'aforament es limitarà a un terç.

Així mateix, els ajuntaments hauran d'establir els requisits de distància de seguretat entre les paradetes i les condicions de delimitació del mercat. Per facilitar-ho es podrà augmentar la superfície habilitada per a l'exercici de l'activitat.

stats