Societat 04/03/2022

Menorca demana ajut econòmic per ajudar els refugiats ucraïnesos

El Fons Menorquí de Cooperació adverteix de la crisi humanitària

Iván Martín
1 min
Marga Benejam és la gerent del Fons Menorquí de Cooperació.

MAÓEl Fons Menorquí de Cooperació ha obert un compte corrent destinat a ajudar les persones refugiades per la invasió de Rússia a Ucraïna, mentre que el Consell de Menorca ha aprovat una aportació extraordinària de 15.000 euros per a aquesta causa.

La gerent de l'entitat solidària, Marga Benejam, ha lamentat la crisi humanitària derivada de l'atac rus i ha denunciat la violació dels drets humans. Benejam també ha detectat una major conscienciació de la societat insular en tractar-se d'una guerra en territori europeu: "o vivim amb ansietat i incertesa perquè ja veiem conseqüències econòmiques". I afegeix: "La proximitat del conflicte ens fa estar al costat del drama que pateixen els ucraïnesos i la gent reacciona amb ganes de mobilitzar-se".

El Fons Menorquí de Cooperació ha ofert cinc places per acollir refugiats en un pis que l'organització disposa per a aquesta finalitat. Unes places que s'uniran a les dues proposades pel Consell de Menorca. Benejam ha explicat els motius pels quals resulta pràcticament inviable acollir refugiats per part de famílies que s'hi ofereixen: "Per un curt període de temps és relativament possible, però si la guerra s'allarga, és complex perquè són cultures i idiomes diferents, a més del necessari dret a la intimitat de les persones que arriben". Uns factors als quals cal afegir la densa tramitació burocràtica.

stats