Societat 12/06/2020

Menorca certificarà amb un segell la pràctica sostenible

El Consell Insular crea la marca Menorca Reserva de la Biosfera

I. M.
2 min
La majoria d’empreses que esperen la marca són del sector turístic.

El Consell de Menorca impulsa els certificats Reserva de la Biosfera, un distintiu que garanteix que els serveis i els productes s’elaboren en el marc d’unes pràctiques sostenibles. Amb la recent inclusió dels embotits, la marca estableix una quinzena de categories. Per una banda, trobam l’artesania alimentària, la no alimentària, carn, embotits, formatge, fruita, horta, mel, ous i vi. Per una altra, l’allotjament turístic, restauració, activitats turístiques, comerços especialitzats i visites a indústries agroalimentàries.

L’Agència Menorca Reserva de la Biosfera aposta fermament per aquesta marca com a motor de dinamització i projecció econòmica, en consonància amb els valors de l’illa, que encaixen perfectament amb el Pla d’acció de la Reserva i els objectius del desenvolupament sostenible.

La primera empresa a rebre la certificació a l’illa ha estat l’hotel Morvedra Nou en la categoria d’allotjament turístic. Es tracta d’un hotel situat a Ciutadella que fa 22 anys que està en funcionament i destaca per la seva casa tradicional menorquina, una edificació recuperada del segle XVI. Entre les pràctiques que l’hotel ha hagut d’acreditar, s’hi troba l’aposta per l’ús del producte local, un dels seus distintius, la no utilització de plàstics d’un sol ús o la implementació de tecnologia, a més de polítiques de gestió de residus i eficiència energètica. En total, hi ha 27 sol·licituds en tramitació per obtenir la marca.

La majoria de les sol·licituds són d’empreses del sector turístic, però també s’han intensificat les peticions del sector agroalimentari. D’entre les primeres, vuit pertanyen a la categoria d’allotjament; dues, a la de restaurants; nou, a la d’empreses d’activitats turístiques, i una per obtenir la marca d’una guia turística, que, per cert, ja disposa de la certificació de monitora d’astroturisme. Pel que fa a la resta de sol·licituds, set expedients més s’estan tramitant a la secció d’agroalimentària a les categories d’horta, fruita, ous i mel.

stats