Memòria de Mallorca
Societat 18/06/2024

Memòria de Mallorca sobre l'actitud de Le Senne: "Simpatitzen i enyoren una dictadura infame"

L'entitat ha demanat la "immediata" dimissió del president del Parlament i ha instat a la presidenta del Govern a pronunciar-se sobre els fets

ARA Balears
1 min
El president del Parlament, Gabriel Le Senne

PalmaL'Associació Memòria de Mallorca ha condemnat els fets que han tingut lloc aquest dimarts en el Parlament en el marc del debat de la presa en consideració de la derogació de la Llei de memòria democràtica, que ha considerat "indignant". En aquest sentit, l'entitat s'ha referit a l'actitud del president del Parlament com una actitud "intolerable", ja que ha esquinçat una imatge de tres dones afusellades pel franquisme.

"Aquest fet mostra obertament el seu tarannà i el del seu partit, Vox, simpatitzants d’una dictadura infame que, lluny de condemnar, enyoren", ha afegit Memòria de Mallorca. Per tot plegat, han exigit una declaració institucional per part de la presidenta del Govern, Marga Prohens, condemnant aquests "execrables fets", ja que "el seu silenci la fa còmplice", han apuntat.

En aquest sentit, han instat també a la presidenta del Govern a restituir "immediatament" la Llei de Memòria Democràtica, que va ser aprovada per consens amb el vot favorable del Partit Popular. "Ara, al contrari, el PP fa marxa enrere aliant-se amb una força antidemocràtica que es nega a condemnar la sagnant dictadura franquista", han censurat.

"Denunciem fermament la perillosa involució que el Govern està protagonitzant en matèria de Drets Humans", han alertat. Finalment, han considerat que es tracta d'una regressió que "fereix" les famílies de les víctimes del franquisme, moltes de les quals s’han posat en contacte amb l'entitat memorialística per traslladar la seva indignació i preocupació". Per tot plegat, han demanat la "immediata" dimissió del president del Parlament, Gabriel Le Senne, "qui no està a l'altura del seu càrrec" i han apuntat que estudiaran prendre mesures legals.

stats