Societat 19/05/2020

L'hotel Meliá Palma Bay ja no té pacients de coronavirus

En les seves instal·lacions s'han atès 66 malalts

Ara Balears
2 min
Hotel Meliá Palma Bay

PalmaL'hotel medicalitzat Meliá Palma Bay s'ha acomiadat aquest cap de setmana dels darrers pacients de coronavirus que han superat la malaltia. L'expansió de la pandèmia va provocar que a final de març es medicalitzàs aquest establiment turístic i també el Palau de Congressos de Palma, per tal de reduir la pressió en el sistema públic de Salut de les Illes Balears. Així doncs, d'ençà que es medicalitzaren, s'han atès en les seves instal·lacions 66 pacients, segons indica Efe.

"La medicalització de les nostres instal·lacions ha estat un projecte sense precedents i una de les experiències més importants de la nostra història. Em sent orgullós que el Palau de Congressos de Palma i el seu hotel hagin estat un actiu fonamental a la ciutat per lluitar contra el coronavirus", ha comentat el director del Palau de Congressos, Ramon Vidal.

Per altra banda, el director de l'hotel medicalitzat i subdirector de l'hospital Son Llàtzer, José Luis Gil, en nom dels professionals sanitaris que han treballat a l'hotel, ha agraït el fet que "s'hagin posat les instal·lacions a disposició dels pacients", però també "les facilitats i la sensibilitat que els responsables de Meliá han mostrat en tot moment, ja que entre tots s'ha transformat un espai per donar resposta a una emergència sanitària i podem dir que amb un resultat més que satisfactori".

Cal recordar que el Palma Bay va habilitar 258 habitacions per a pacients de covid-19. Es va fer amb la col·laboració del Govern, l'Ajuntament de Palma i la Brigada d'Infanteria Palma 47 de l'Exèrcit de Terra. Pel que fa al Palau de Congressos, es varen condicionar 105 llits amb oxigen i 24 llits UCI com a mesura preventiva.

Des del Palau de Congressos han explicat que ha estat "una experiència d'aprenentatge que ha permès reforçar tots els protocols de seguretat en les seves instal·lacions, que seran fonamentals per afrontar l'etapa post-covid-19 i els nous canvis per a la indústria turística i els esdeveniments".

Per tal d'agrair la feina als professionals sanitaris que han treballat a les instal·lacions del Palma Bay durant aquestes setmanes, la companyia mallorquina els ha regalat dos vespres d'hotel en qualsevol establiment del grup per a quan la situació ho permeti.

stats