Tortugues
Societat 29/08/2023

Medi Ambient retira el niu de tortuga marina de Cala Millor a causa del temporal

Els ous han estat traslladats a les instal·lacions d’IRFAP-LIMIA per perill d'inundació

ARA Balears
2 min
2023 8 28 2950180

PalmaLa Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal, a través del Servei de Protecció d'Espècies, i el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) han retirat el niu de tortuga marina de Cala Millor a causa del temporal. A l'hora de prendre les decisions oportunes, es va prioritzar en tot moment la seguretat dels voluntaris i del personal tècnic. Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural en una nota de premsa aquest dilluns, tots els ous que estaven incubant a la platja des del 7 de juliol han estat traslladats aquest diumenge a les instal·lacions d'Irfap-Limia, al Port d'Andratx, on personal del Cofib s'encarrega de la seva vigilància i gestió.

Així, han recordat que estaven en el dia 52 de la incubació i a molt pocs dies de sortir els nounats. Per això, a la platja de Cala Millor estava tot preparat per al naixement d'aquestes tortugues marines. A més, divendres passat es va iniciar la vigilància de 24 hores del niu gràcies a un equip de voluntaris que van rebre una formació específica per a la custòdia del niu.

Segons han informat, les tempestes i el vent fort d'aquest diumenge han causat episodis d'onades molt fortes a la zona de Cala Millor, fet que ha provocat que l'aigua arribàs fins al niu de tortuga marina. Davant el perill que el niu pogués inundar-se i que les cries quedassin soterrades davall l'arena, el personal del departament de Fauna Marina del Cofib ha decidit traslladar tots els ous a incubació artificial per assegurar-ne la viabilitat.

D'aquesta manera, a les 17.30 hores d'aquest diumenge, el personal del Cofib, amb l'ajuda de voluntaris, socorristes i personal de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, ha procedit a l'obertura del niu. Dins s'han trobat 60 ous amb un correcte desenvolupament i a punt de fer eclosió, sis ous amb el desenvolupament interromput i quatre tortugues que ja havien sortit de l'ou. El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha volgut agrair personalment a tots els organismes implicats la seva aportació. Així, ha fet especial esment a l'Ajuntament de Sant Llorenç, a agents de Medi Ambient del Govern, a la Fundació Natura Parc i a la Fundació Palma Aquàrium, i també als voluntaris que han vetllat per la seguretat del niu. Igualment, la Conselleria ha informat que a l'hora de prendre les decisions oportunes, s'ha prioritzat en tot moment la seguretat dels voluntaris i personal tècnic.

stats