Societat 11/11/2021

Medi Ambient precinta l'accés a les fonts Ufanes per evitar-hi aglomeracions

S'ha fet per motius de seguretat atesa la situació meteorològica i les condicions en què ha quedat la finca a causa de la pluja

ARA Balears
1 min
Prohibició del pas a la finca pública de Gabellí petit.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha precintat aquest dijous l'accés a la finca pública de Gabellí Petit de Campanet, per la qual s'accedeix a les fonts Ufanes. La mesura s'ha pres per evitar aglomeracions en aquest lloc, ara que la pluja continuada ha fet brollar l'aigua, segons ha informat el Govern en un comunicat.

La limitació d'accés s'ha fet per motius de seguretat atesa la situació meteorològica i les condicions en què ha quedat la finca pública arran de l'episodi de pluges intenses que estan patint les Balears, especialment a la serra de Tramuntana. La decisió té el suport de l'Ajuntament de Campanet, segons ha explicat la Conselleria.

Medi Ambient informarà de la reobertura de la finca pública quan es consideri que és segur per a la ciutadania. En tot cas, atesa la previsió meteorològica, és previsible que la finca no es torni a obrir fins la setmana vinent.

Les fonts Ufanes varen començar a brollar dimecres horabaixa i es preveu que ho contnuïn fent els pròxims dies, segons la Conselleria. És la segona vegada que ho fan enguany i la número 77 des que foren declarades monument natural l'agost del 2001.

stats