Societat 25/04/2020

Medi Ambient i Agricultura acorden que l'Ibanat continuï gestionant els bancs de germoplasma de Son Real

L'Institut gestiona des de 2012 la finca pública, amb la col·laboració de l'IRFAP

Ara Balears
2 min
Les actuacions es duran a terme conforme als protocols establerts per l'agricultura ecològica

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació i l'Ibanat han signat un acord per a la gestió dels bancs de germoplasma de la finca pública de Son Real. D'aquesta manera, es renova la col·laboració entre l'empresa pública i l'Institut d'Investigació i Formació Agrària (IRFAP), que des de 2013 han fet feina junts en aquest espai de cabdal importància per a la conservació dels recursos genètics vegetals de les Illes.

L'Ibanat gestiona des de 2012 la finca pública de Son Real, on manté, entre les seves parcel·les agrícoles, els bancs de germoplasma d'ametler i de garrover, amb la col·laboració de l'IRFAP. Medi Ambient ha destacat que ara la intenció és adequar una part del figueral que hi ha a la finca com a camp de germoplasma i ampliar-ne les varietats per completar la col·lecció de varietats locals. Això permetrà, apunta el Govern, augmentar la col·lecció amb 55 varietats locals noves.

El personal tècnic de l'IRFAP es farà càrrec de les feines de plantació i el subministrament del material vegetal de la col·lecció de figueres, a més de l'aportació i instal·lació d'altre material. També s'encarregarà de la poda de formació, l'empeltada, la poda de fructificació, la restitució de faltes i el manteniment i la programació de la xarxa de reg de les col·leccions d'ametler, de garrover i de figuera.

Per la seva banda, l'Ibanat assumirà les tasques de manteniment dels recintes i accessos de les col·leccions, neteja, desbrossament i senyalització, a banda de les feines de llaurada i tractaments de les plantacions amb els seus equipaments i serveis.

Medi Ambient ha assenyalat que totes les actuacions es duran a terme conforme als protocols establerts per l'agricultura ecològica. Així mateix, l'IRFAP i l'Ibanat podran fomentar les activitats i les publicacions divulgatives que es puguin derivar del projecte d'implantació i manteniment dels bancs de germoplasma.

stats