Societat 26/03/2021

Medi Ambient afirma que la zona de l'Albufera afectada per l'incendi "presenta un bon grau de recuperació"

El conseller Miquel Mir ha visitat el Parc Natural quan es compleixen sis mesos de l'incident que va afectar 438 hectàrees

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient ha visitat les tasques de recuperació del torrent de Muro.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha visitat aquest divendres el Parc Natural de l'Albufera quan es compleixen sis mesos de l'incendi que va afectar 438 hectàrees. Mir ha afirmat que la zona afectada "presenta un bon grau de recuperació". No obstant això, ha afegit que "cal ser prudents perquè fins d'aquí un parell d'anys no es podrà fer una valoració completa, especialment pel que fa a la conservació de la biodiversitat en aquesta zona".

El conseller també ha visitat les tasques de recuperació del torrent de Muro. Es tracta d'una zona que forma part del Parc Natural d'ençà de l'aprovació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN). Medi Ambient ha apuntat que aquesta actuació consisteix, per una part, en la millora del pas al camí de Son Fornari, amb el desbrossament dels batzers i, per l'altra, en l'eliminació d'arbres de grans dimensions que han caigut dins el mateix torrent.

El director del Parc Natural, Maties Rebassa, ha explicat que, si aquests arbres no es retiren, podrien acabar formant un tap de vegetació que impedís el pas de l'aigua. Precisament, Mir ha subratllat que "la millora dels fluxos hídrics és un dels principals objectius que es varen marcar per a la zona annexada al parc natural". El conseller ha agraït "la diligència del personal del Parc Natural en posar en marxa actuacions previstes pel PORN i que permetin assegurar la conservació d'un dels espais naturals més emblemàtics de Mallorca".

Aquesta és la segona actuació en la zona ampliada del Parc. Les darreres setmanes, ja s'havia recuperat el camí que discorre pel marge nord del torrent de Sant Miquel, des de Can Blau cap a les Jonqueres Veres.

stats