Societat 09/01/2023

Mata l'exdona i fereix un fill menor que volia defensar-la a Tenerife

La Guàrdia Civil ja ha detingut l'home, de 44 anys, com a presumpte autor dels fets

ARA
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil en una imatge d’arxiu.

BarcelonaUna dona de 46 anys ha mort assassinada a ganivetades presumptament a mans de la seva exparella, un home de 44, a la localitat d'Adeje, a Tenerife. Els fets van passar ahir i la Guàrdia Civil ja ha detingut l'home com a presumpte autor dels fets. També se l'acusa de causar diverses ferides a un dels fills de la víctima, que va intentar defensar la mare.

Així ho han explicat a l'agència Efe fonts pròximes a la investigació, que han precisat que l'home hauria clavat dues ganivetades mortals a la seva exdona amb una arma blanca. A l'habitatge on van passar els fets hi vivien quatre menors, dos dels quals eren fills de la parella. Un dels menors va intentar defensar la seva mare i va ser aleshores que va patir ferides, de caràcter lleu.

Quatre dones mortes en menys de 48 hores

L'inici del 2023 està deixant un recompte especialment tràgic pel que fa a la violència masclista. Si es confirmen els casos, la d'ahir a Tenerife seria la quarta dona assassinada a mans de la seva parella o exparella des que ha començat l'any a Espanya. De fet, ahir tres homes van matar tres dones en poques hores de diferència en diferents punts de l'Estat. Tot plegat després que el desembre de 2022 acabés amb una de les xifres més elevades de feminicidis.

El ministeri de l'Interior ha convocat una reunió d'urgència aquest dimarts amb els principals responsables dels cossos de seguretat de l'Estat, entre ells els Mossos d'Esquadra, per analitzar els últims assassinats i tots els de 2022. També hi seran el director de coordinació de la Secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Rodríguez, i la responsable de l'àrea de Violència Masclista, Maria Jesús Cantos.

En els últims vint anys, des que hi ha registre de víctimes mortals, la xifra d’assassinades arriba a 1.184, segons la delegació del govern espanyol. En els quatre casos, que ara estan sota investigació policial, s’ha aconseguit detenir els agressors.

stats