Societat 21/09/2020

El govern espanyol reparteix 366.000 mascaretes a ajuntaments i entitats socials de les Balears

En concret, 229.000 són per als consistoris de Mallorca, 23.700 per a Menorca i 41.300 per a les Pitiüses

Ara Balears
1 min
Ajuntaments i Entitats Socials han demostrat ser "essencials" en la promoció i la protecció de la salut publica

PalmaLa Delegació del govern a les Balears ha començat a repartir aquest dilluns 366.000 mascaretes entre els ajuntaments i les entitats socials de l'Arxipèlag. L'objectiu és donar suport a les famílies més vulnerables, segons ha informat la Delegació del govern en una nota.

En concret, els ajuntaments en tindran 294.000 unitats, perquè són considerats "administracions essencials en el control de la malaltia", ha especificat. Per illes, Mallorca en rebrà 229.000, 41.300 seran destinades a les Pitiüses i 23.700 a Menorca. La resta de material sanitari es destinarà a les entitats socials, que són la Creu

La Delegació apunta també que els ajuntaments i les entitats socials han demostrat que són "essencials" tant en la promoció com en la protecció de la salut pública, ja que des de l'inici han "informat els ciutadans, han facilitat el compliment de les mesures de prevenció per part de la població i han donat suport a les persones més vulnerables per fer front a les conseqüències socials de la crisi.

Cal destacar que aquest nou repartiment de mascaretes es fa després de la reunió que la setmana passada varen mantenir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carlina Darias, amb representants de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). A més, "el reforç de la coordinació amb les entitats locals és una de les quatre mesures incloses en el paquet d'actuacions coordinades de salut pública acordades per les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, dia 9 de setembre", apunta.

stats