Societat 23/07/2018

Maria Antònia Munar torna a la presó després d'un permís de tres dies

L'expresidenta del Parlament havia reclamat fins a quatre vegades que li fos concedit un permís ordinari

Ara Balears
1 min
Maria Antònia Munar aquest divendres sortint de la presó. / ISAAC BUJ

PalmaL'expresidenta del Parlament Maria Antònia Munar torna aquest dilluns a la presó de Palma, després d'haver gaudit del primer permís de tres dies que li va concedir l'Audiència Provincial de Palma en resposta a la darrera petició del seu advocat, Gaspar Oliver.

Durant el permís d'aquests tres dies, Munar ha pogut estar fora de la presó però no sortir de Mallorca. El seu advocat havia argumentat en la darrera petició que no hi havia risc de fugida ni de reiteració delictiva. Així mateix, va destacar el comportament exemplar de la reclusa i que ja havia satisfet bona part de la responsabilitat civil de la condemna.

Munar, que va ingressar a la presó el juliol de 2013, ara fa cinc anys, havia reclamat fins a quatre vegades que li fos concedit un permís ordinari a la Secció Primera de l'Audiència i li havia estat denegat fins ara per la gravetat dels delictes pels quals és a la presó i per l’acumulació de causes pendents. En aquesta darrera petició, la Secció Primera de l’Audiència sí que valorà la petició, que aquest divendres es va fer efectiva i que prèviament havia denegat el Jutjat de Vigilància Penitenciària de les Illes Balears.

En aquests moments, l'expresidenta del Parlament ja ha complit una tercera part de la condemna, que suma catorze anys de presó.

stats