Successos

Una mare i els seus tres fills menors moren en un incendi a Vigo provocat per un veí

Emergències informa que hi ha nou persones ferides que han estat traslladades a diversos centres hospitalaris

ARA
2 min
Una familiar de les vícitmes de l'incendi de Vigo escoltant una treballadora social.

BarcelonaUna dona de 30 anys i tres dels seus fills, d'entre 8 i 14 anys, han mort per asfíxia en l'incendi que s'ha produït aquest dimecres a casa seva a Vigo. A més, nou persones més han resultat ferides, entre elles un bomber que treballava en l'extinció de les flames. El marit i un quart fill de la parella, una noia, figuren entre aquests ferits i han hagut de ser traslladats a l'hospital per les cremades que han patit.

Les primeres hipòtesis dels investigadors és que el foc ha estat provocat intencionadament. En aquest sentit, els residents han assenyalat un antic veí que va ser expulsat de l'immoble recentment per conflictiu. L'edifici, situat en un cèntric barri de Vigo, està ocupat per famílies vulnerables, segons apunten mitjans locals, i a causa de l'acumulació d'objectes el foc s'hauria propagat molt de pressa.

En un principi, el servei d'emergències gallec ha informat que les víctimes són tres menors d'edat i ha expressat dubtes sobre l'edat de la quarta perquè per la seva fisonomia podia estar en la frontera dels 18 anys, però la premsa local està detallant la identitat de les víctimes a partir del testimoni de veïns.

Un grup de bomers al costat de l'edifici afectat per l'incendi, al centre de Vigo.

Sis dels nou ferits es troben ingressats a l'UCI, un d'ells en estat molt greu, segons fonts de la conselleria de Sanitat, mentre que els altres tres, dos residents i el bomber, ja han rebut l'alta hospitalària.

D'altra banda, nou dels veïns han estat reallotjats en un alberg municipal per la impossibilitat de poder entrar al seu habitatge, afectat per les flames.

El 112 ha rebut cap a les quatre de la matinada l'avís d'un incendi a la porteria d'un edifici de cinc plantes, on en aquell moment hi havia una trentena de persones, i ràpidament s'ha escampat per les plantes superiors, malgrat que els Bombers hi han arribat en pocs minuts i han pogut controlar les flames. Un cop s'ha ordenat el desallotjament de l'immoble, s'han localitzat els quatre cossos en un pis de la quarta planta.

stats