Festes
Societat 28/12/2022

Manacor prohibeix els artefactes pirotècnics per Cap d'Any, els Reis i Sant Antoni

L'objectiu és garantir el benestar i la salut de les persones, els animals i l'entorn del municipi

1 min
Els focs artificials sonors repercuteixen sobre la salut humana i dels animals.

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha prohibit que s'utilitzin artefactes pirotècnics com coets, petards, traques... durant la nit de Cap d'Any, el dia dels Reis i Sant Antoni per tal de garantir que les celebracions d'alguns puguin suposar danys o problemes per a altres persones i també per als animals que viuen al municipi. En aquest sentit, han detallat que, a més d'evitar que aquest tipus de celebracions puguin "pertorbar la convivència ciutadana i la utilització pacífica de les vies públiques", han tingut en compte també les recomanacions dels col·legis oficials de psicologia de l'Arxipèlag i dels veterinaris, que han remarcat que els artefactes pirotècnics provoquen situacions d'estrès i tensió a molts éssers vius del municipi.

Davant aquesta situació, i mitjançant la Llei Orgànica 4/2015 de protecció ciutadana i en relació al Reglament general de la Policia, d'espectacles públics i activitats recreatives, han aprovat aquesta prohibició i han advertit que els agents de la Policia Local del municipi tenen autorització per retirar i custodiar qualsevol artefacte pirotècnic i actuar amb conseqüència quan algun resident a Manacor en faci ús durant aquestes dates.

A través d'una piulada al seu compte de Twitter, el consistori manacorí ha defensat que aquesta mesura permetrà gaudir d'aquestes festes sense "posar en risc la seguretat, el benestar i la salut de les persones, animals i de l'entorn".

stats