Societat 04/01/2024

Mallorca per Palestina du a terme una nova concentració a la plaça Major de Palma

La manifestació ha començat a les 17 h i preveu dur-se a terme fins a les 20 h

ARA Balears
1 min
La concentració a la Plaça Major de Palma

PalmaLa plataforma Mallorca per Palestina ha duit a terme aquest dijous una nova concentració de protesta contra el genocidi a Gaza, a mans de l'exèrcit israelià. Segons ha informat l'entitat, la concentració ha començat a la plaça Major de Palma a les 17 h i es durà a terme fins a les 20 h.

En una nota de premsa, la plataforma ha assenyalat que des de l'1 de gener, la xifra de morts ha superat els 29.000, als quals s'han d'afegir els més de 57.000 ferits. "Volem denunciar la violació sistemàtica dels drets humans i del Dret Internacional Humanitari a Gaza i a tota la Palestina ocupada per Israel. Volem denunciar que no només es tracta d'assassinats pels efectes de les bombes, sinó també per la situació de catàstrofe humanitària al territori, que es troba en una situació d'absolut bloqueig", han manifestat.

Així mateix, han destacat que diverses persones i entitats de la societat civil de l'illa s'han coordinat per donar suport a la protesta, que s'ha duit a terme en forma de performance, en la qual han format la xifra de morts amb espelmes, "a fi de cridar l'atenció i denunciar la gravetat de la situació, a més de defensar la lluita del poble palestí".

stats