Avís groc
Societat 21/08/2023

Mallorca en alerta groga per temperatures amb mínimes de 31 graus

A punts de l'illa no s'han baixat dels 25°C aquesta matinada

ARA Balears
1 min
Les temperatures mínimes del 21 d'agost

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alerta groga a l'interior i al sud de Mallorca per a aquest dilluns. A més, quatre de les seves estacions han marcat mínimes que no han baixat dels 25°C durant la matinada d'aquest diumenge.

Per a la jornada d'avui, l'Aemet preveu que les temperatures màximes oscil·lin entre els 31 i 37 °C, especialment a les zones on es mantenen els avisos grocs. Així ho ha fet saber l'agència a través d'unes publicacions per Twitter.

Fent referència a les mínimes, només a tres estacions els termòmetres han aconseguit baixar dels 20°C: a Campos (19 °C), al santuari de Lluc (19 °C) i a Son Torroella, a Escorca (14 °C). Per contra, les nits més càlides a les Balears s'han registrat al far de Capdepera, Portopí (a ambdues 26°C), Banyalbufar i Cabrera (a ambdues 25°C).

Finalment, sobre la possibilitat d'incendis, a Mallorca hi predomina el risc extrem, molt alt o alt, excepte al vessant sud de l'illa, que és moderat o baix. A Menorca majoritàriament hi preval el risc alt o molt alt i a les Pitiüses el moderat i baix.

stats