Publicitat
Publicitat

Els més grans de 30 anys també podran capitalitzar el 100% de l'atur per fer-se autònoms

El govern espanyol amplia una mesura de la qual fins ara només gaudien els homes de menys de 30 anys i les dones de menys de 35

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dijous que els més grans de 30 anys també podran capitalitzar el 100% de l'atur si volen començar un negoci com a autònoms. Fins ara només tenien dret a cobrar el 60% de la prestació total per començar una activitat per compte propi.

La mesura suposa ampliar unes facilitats que fins ara tenien només els homes de menys de 30 anys i les dones de menys de 35.

El secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha afegit en declaracions als mitjans que l'executiu vol posar en marxa com més aviat millor els canvis, per la qual cosa tramitarà un decret llei o bé inclourà la mesura com a esmena en alguna norma que ja estigui en tràmit parlamentari.

Báñez ha explicat que l'any passat, prop de 152.000 aturats van capitalitzar la prestació per desocupació per inciar un negoci. Ho ha dit durant la intervenció en el IV Congrés de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), on ha reivindicat que afavorir la feina d'autonòms i pimes és una prioritat del govern.

El sector ha rebut amb satisfacció els canvis anunciats. En una situació de crèdit escàs, és molt important que els aturats puguin cobrar la prestació de cop per poder-la destinar a la inversió, ha opinat el secretari general de l'UPTA, Sebastián Reyna. Ha dit que confia que els canvis anunciats ajudin a néixer uns 200.000 treballadors per compte propi.

El president d'ATA, Lorenzo Amor, ha recalcat que es tractava d'una vella demanda de les organitzacions d'autònoms, i ha qualificat la mesura "d'efectiva" i "molt bona", sobretot en un moment d'escàs finançament.

2018 anàlisi
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF