Societat 31/03/2021

Els majoristes del Mercapalma protesten en vehicle per reclamar ajudes

Una cinquantena de camions i furgonetes han participat en una marxa que ha provocat algunes retencions a primera hora del matí

ARA Balears
1 min
Les instal·lacions del Mercapalma.

Una cinquantena de camions i furgonetes de majoristes del Mercapalma han sortit al carrer a primera hora d'aquest dimecres per reclamar ajudes per fer front a la crisi provocada per la pandèmia, que ha minvat més d'un 50% els ingressos, segons estimacions de l'Associació patronal de majoristes i altres usuaris de Mercapalma.

La marxa ha passat per la zona del Mercapalma i ha provocat algunes retencions, perquè a primera hora és quan hi ha més trànsit a la zona. La patronal preveu fer una altra protesta el pròxim 15 d'abril. Les empreses demanen una rebaixa del 50% en el lloguer de les naus amb efectes retroactius a l'inici de l'estat d'alarma i la supressió de la taxa d'entrada i sortida de vehicles.

Majoristes de Mercapalma protesten amb vehicles

La presidenta de l'associació, Margalida Vanrell, assenyala que tot i que les empreses no han tancat durant la pandèmia els costos han estat els mateixos, però amb menys ingressos. Vanrell diu que demanen al Govern poder optar als 855 milions d'euros de les ajudes directes estatals que rebran les Balears, perquè hi ha majoristes de la fruita i la carn que han quedat exclosos.

Vanrell recorda que Mercapalma està participada en un 54% per l'Ajuntament de Palma i un 46% per Mercasa, que pertany a l'Estat. "Les administracions es passen el problema i no assumeixen cap responsabilitat, no ens escolten", diu la presidenta, i afegeix que malgrat que Cort ha dit als mitjans de comunicació que donarien ajudes als majoristes "a nosaltres no ens han comunicat res".

stats