Societat 16/01/2020

El magistrat Miquel Florit serà jutjat pel cas dels mòbils el 27 de febrer

La Fiscalia no exercirà com a acusació

Ara Balears
1 min
El jutge Florit, acompanyat del seu advocat Josep Zaforteza, aquest dilluns.

PalmaEl magistrat Miquel Florit serà jutjat el proper 27 de febrer a partir de les 9.30 h per l'anomenat cas mòbils, pel qual se l'acusa de diversos delictes per ordenar la requisa dels mòbils de dos periodistes i el control de les seves comunicacions mentre investigaven el cas Cursach. La Fiscalia no exercirà l'acusació en aquest judici, en què estan personades les acusacions de l'agència Efe, l'empresa editora de Diario de Mallorca, els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre, Europa Press i l'Associació de Mitjans de la Informació.

Segons ha informat Efe, els periodistes i les empreses atribueixen a Florit els delictes de prevaricació, contra la inviolabilitat del domicili, contra l'exercici del secret professional i el dret a la intimitat i d'intercepció il·legal de comunicacions. En total, reclamen per al jutge 42 anys d'inhabilitació.

La magistrada que va instruir la causa assenyalà en acabar les actuacions que "els fets investigats revesteixen els caràcters de delicte" i que "existeixen indicis racionals de criminalitat contra l'acusat", i va fixar una fiança per al processat de 60.166 euros. Al judici estarà personat també com a responsable civil subsidiari l'Estat.

stats