Succés
Societat 17/10/2023

Una vintena de detinguts en la macrooperació antidroga a Son Banya i diversos punts de Mallorca

Més de 400 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil participen en l'operatiu

ARA Balears
1 min
Agents de la Guàrdia Civil durant l'operació antidroga

PalmaLa Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desenvolupat una macrooperació policial contra el tràfic de drogues i el crim organitzat a Son Banya, algunes barriades de Palma i diversos punts de Mallorca i Catalunya. Hi ha una vintena de detinguts, entre ells el líder del 'clan de los Bizcos' de Son Banya, conegut com 'el Ove'.

El cos armat ha explicat que s'han fet escorcolls de manera simultània a nombrosos habitatges de l'illa (la gran majoria al poblat de Son Banya) i que, a més de les detencions, s'han fet confiscacions de grans quantitats de diners i substàncies estupefaents.

A més del poblat de Son Banya, els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha intervingut als barris palmesans de Gomila, Verge de Lluc i el Viver i a Alcúdia. En l'operació hi han participat nombroses unitats dels cossos policials, amb mitjans aeris, guies canins i més de 400 agents. A Mallorca hi ha una vintena de detinguts, als quals se sumarien altres arrestos a la Península.

L'operatiu està vinculat amb altres actuacions que s'han duit a terme a diversos indrets a Catalunya, com ara Barcelona i Tarragona. En aquest cas, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han iniciat també aquest matí un ampli dispositiu contra l'organització criminal Combat 18, un grup vinculat al nacionalsocialisme i al supremacisme blanc.

Tal com han explicat a Europa Press fonts properes als fets, a l'operatiu ha estat detingut 'el Ove', cap del 'los Bizcos', un clan de Son Banya.

stats