Societat 11/12/2018

La dona assassinada al Port de Pollença "pràcticament no es va poder defensar"

Els agents criminalistes han explicat els informes que varen fer per l'homicidi de violència masclista

Sabrina Vidal
1 min
Lucia Patrascu, la dona assassinada en el Port de Pollença, "pràcticament no es va poder defensar"

PalmaEl judici que ha d'esclarir els fets del passat 29 de maig de 2016, quan el marit de Lucia Patrascu l'assassinà en el seu domicili, avança amb les aportacions de nous testimonis. En el torn dels agents de la Guàrdia Civil especialistes en criminalística han declarat aquest dimarts que la víctima "pràcticament no es va poder defensar". Es basen en les ferides de defensa. Quan l'arma homicida és un ganivet, una víctima sol tenir ferides als braços. Patrascu només presentava "una punxada lleu en un canell".

Els agents han detallat que tres incisions a la part davantera del cos corresponen a dues punyalades. N'hi va assestar dues més a l'esquena i una al costat. Dues foren mortals. "Primer la va agredir per darrere i després des d'una posició superior", han dit. En arribar, segons han declarat els treballadors del 061, la víctima tenia el més baix nivell motor, verbal i ocular i ja no responia a les maniobres de reanimació.

A l'informe dels pèrits també es recull una prova que desmuntaria una bona part de la defensa. Cal recordar que aquest dilluns l'acusat al·legava un trastorn mental transitori. "Se'm varen creuar els cables", va dir. A més, el seu advocat deia que havia begut 15 cerveses i les havia mesclat amb medicació. Aquests especialistes han assenyalat que "no hi havia 15 cerveses obertes al fems". I de les set que hi trobaren només dues tenien el perfil genètic de l'acusat, que devia haver estat bevent amb dues persones diferents més el vespre abans del crim.

El judici continuarà dimecres. La fiscalia demana per a l'acusat 22 anys de presó i 100.000 euros d'indemnització per cadascun dels dos fills de la parella.

stats