Societat 28/05/2020

La limitació de la circulació a 30 km/h a Palma serà efectiva a final d'agost

El ple de l'Ajuntament aprova la modificació de l'ordenança amb l'únic vot en contra de Vox

Kike Oñate
1 min
Els menors anirien més segurs a escola si hi hagués un carril bici. ISAAC BUJ

PalmaEl ple telemàtic de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous la modificació per estendre el límit de velocitat de circulació de 30 quilòmetres per hora al 90% dels carrers de la ciutat que es preveu aplicar a final d'agost o principi de setembre, segons han explicat fonts del Departament de Mobilitat a l'ARA Balears. L'objectiu de la mesura, com ha recordat el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, és "pacificar" el trànsit, augmentar la seguretat i facilitar la distància preventiva arran del coronavirus.

La modificació s'ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció del PP i Ciutadans i el vot en contra de Vox. El regidor del partit d'extrema dreta, Fulgencio Coll, ha defensat la normativa vigent perquè el canvi "no suposarà cap diferència, però sí una lentitud en el trànsit". La regidora popular, Lidia Pérez, ha criticat que la mesura suposa un "abús de poder" perquè no s'ha donat veu a la ciutadania i no era un canvi d'urgència.

Dalmau ha lamentat que l'oposició no hagi entès la proposta i ha reiterat que altres ciutats com Alacant, Màlaga, València, Londres i París ja ho han fet "malgrat el color polític dels ajuntaments". El regidor també ha dit que encara que aquesta reducció de velocitat de 10 quilòmetres "pareix poc rellevant", la diferència es troba a "salvar la vida o no" en un accident o que les bicicletes circulin en igualtat de condicions que els cotxes.

stats