Societat 25/07/2022

L'onada de calor altera els protocols de les festes patronals de Menorca

Fornells ha retallat una volta en el 'jaleo' d'aquest diumenge

Iván Martín
1 min
Imatge del Jaleo a Fornells aquest diumenge.

MAÓLes elevades temperatures estan alterant els protocols de les festes patronals de Menorca, retallant el temps dels jaleos de cavalls i pensant a adoptar mesures preventives amb vista als pròxims anys.

L'onada de calor s'està fent notar a Menorca, que viu des del tercer cap de setmana de juliol les festes patronals de manera consecutiva per a tots els municipis de l'illa. Així, a les festes de Sant Martí del Mercadal es van registrar diferents desmais de caixers a causa de lipotímies i cops de calor. Aquest diumenge, a les festes de Sant Antoni de Fornells, la Junta de Caixers va decidir retallar de tres a dues voltes el jaleo de cavalls, escurçant els minuts per poder veure's enmig de la plaça.

Aquesta mesura és una de les que té damunt la taula la Junta de Caixers del Migjorn, que celebra aquest cap de setmana les festes de Sant Cristòfol. La regidora de Festes d'aquest poble, Adriana Moll, ha reconegut la possibilitat: "La previsió del jaleo de diumenge és el que més preocupa i tot dependrà de les condicions meteorològiques". I ha afegit: "El més important és el benestar dels caixers i els cavalls, i la Junta de Caixers decidirà retallar o no".

Aquest dilluns se celebra el segon dia de les festes de Sant Jaume del Castell.

stats