Tribunals
Societat 07/12/2022

L'expolític del PP Álvaro Gijón i la seva família demanaran 115 anys de presó per a Penalva i Subirán

L'exrepresentant del PP també apunta els integrants del Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional

ARA Balears
2 min
Álvaro Gijón. / ISAAC BUJ

PalmaL'exdiputat del Parlament i regidor a l'Ajuntament de Palma pel PP, Álvaro Gijón, els seus pares i el seu germà reclamen penes de presó per al jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán que sumen un total de 115 anys.

En l'escrit d'acusació remès al Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), difós per Europa Press, s'assenyala també els integrants del Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional José Luis Reguera, Blanca Ruiz, Miguel Ángel Blanco i Iván Banderas.

El lletrat que representa Gijón i la seva família sosté que els acusats han de respondre davant la Justícia pels delictes d'omissió del deure de perseguir delictes, revelació de secrets, detencions il·legals, tortures, obstrucció a la Justícia, prevaricació i contra la integritat moral.

En el document argumenten que tots actuaren "de manera extralimitada i il·legal, posant-se d'acord" des de març del 2016 fins al 2018 per "intentar desprestigiar, perjudicar, detenir i que es pogués arribar a condemnar en causa penal Gijón".

Principalment, l'acusació explica que "pretenien exercir una important pressió psicològica i mediàtica" sobre l'expolític del PP perquè dimitís dels seus càrrecs i així "deixar de ser aforat", ja que en ser diputat autonòmic gaudia d'aquesta condició.

En l'escrit, l'advocat de Gijón detalla les filtracions a la premsa "a periodistes amics" sobre el cas ORA i el cas Cursach, malgrat haver estat declarades diligències secretes.

Així mateix, indica que el testimoni protegit número 19 declarà en la instrucció judicial del cas ORA un suposat tripijoc en el concurs d'adjudicació del servei de l'Ajuntament de Palma d'Álvaro Gijón a l'empresa Roig, el propietari de la qual també ha presentat un escrit d'acusació particular contra els mateixos implicats.

En aquest punt de la notificació, se subratlla que les manifestacions realitzades per aquest testimoni i les dades aportades "no eren més que meres sospites" i l'informe elaborat pel policia Miguel Ángel Blanco "pateix de tota mena de concreció" per poder fonamentar l'existència d'un delicte penal.

"A partir de meres sospites, tots els acusats decidiren actuar contra Álvaro Gijón i contra els seus germans, pares i oncles amb filtracions a la premsa per embrutar-ne la reputació, amb la finalitat d'aconseguir ablanir-lo perquè dimitís i així deixar de ser aforat", remarca la defensa.

stats