L'exdona de Mainat nega haver-li subministrat insulina: "Mai n'hi ha hagut, a casa"

Angela Dobrowolski recorre el seu processament i declina declarar davant del jutge

2 min
Angela Dobrowolski a l'entrada dels jutjats amb el seu advocat

BarcelonaAngela Dobrowolski, l'exdona de Josep Maria Mainat, ha tornat aquest divendres als jutjats perquè el jutge li comuniqués que l'ha processat per intentar matar el productor l'estiu del 2020. Els investigadors sospiten que Dobrowolski hauria injectat una sobredosi d'insulina a la seva exparella, que és diabètic. Dins del jutjat, la investigada s'ha acollit al seu dret a no declarar, però un cop al carrer ha negat haver-li subministrat insulina. "Mai n'hi ha hagut, a casa", ha assegurat Dobrowolski, que insisteix que no volia matar el productor, sinó que li va salvar la vida.

L'advocat de Dobrowolski, Juan Carlos Galbán, ha recorregut davant de l'Audiència de Barcelona la resolució de processament, que considera poc fonamentada, i ha demanat que s'arxivi la investigació, per tercera vegada. Malgrat tot, a hores d'ara l'exdona del productor té la condició de processada. El titular del jutjat d'instrucció 32 de Barcelona li atribueix un delicte d'intent d'homicidi o assassinat, que hauran de concretar les acusacions, i un altre de revelació de secrets, perquè considera que dies bans de l'episodi, Dobrowolski va accedir al correu electrònic de Mainat per reenviar-se correus sobre el seu procés de separació i sobre el testament del productor.

Reacció de dos minuts

Dobrowolski ha explicat que aquella nit va subministrar a Mainat quatre productes, cap d'ells insulina, per intentar salvar-li la vida. Diu que els quatre productes tenien recepta mèdica. L'acusació assegura que, tot i comprovar que el productor es trobava malament, va trigar més de mitja hora a avisar els serveis d'emergència, però ella manté que van ser dos minuts i mig, i diu que si no va reaccionar abans va ser pel "xoc" i el "pànic" que li va provocar la situació.

El jutge ha tingut en compte com un dels elements per processar-la les gravacions de les càmeres de seguretat del domicili, en què es pot veure Drobowolski anant a la cuina i manipulant alguna cosa a l'interior de la nevera. La tesi de les acusacions és que era la insulina que li hauria injectat al productor per provocar-li un xoc. Malgrat tot, un informe forense apuntava que la causa de la hipoglucèmia greu que va patir Mainat podria no haver estat aquest producte, sinó un altre per aprimar-se que prenia el productor. En el seu escrit de processament el jutge considera que Drobowolski va "comprometre la vida" del productor, si bé admet que "no consta que pateixi seqüeles" d'aquell episodi i subratlla que després dels fets va contactar amb un informàtic "per accedir a les gravacions" de les càmeres de seguretat del domicili.

Ara fa un any l'Audiència de Barcelona va rebutjar arxivar la investigació, amb l'argument que encara quedaven proves per practicar, entre elles la declaració dels sanitaris que van atendre l'exmembre de la Trinca la nit dels fets. Ara caldrà veure què resol sobre el recurs de la processada, que ha aprofitat aquest divendres per reclamar que li deixin veure els fills. Ha explicat que ha renunciat al règim de visites perquè considera que estan massa "supervisades" i que "produïen un impacte negatiu" en els seus fills i en ella mateixa.

stats