Addiccions
Societat 23/11/2022

Mor als 27 anys l'excunyat d'Amy Winehouse a causa de les drogues

Freddy Civil va consumir durant la jornada en què va morir "nivells fatals de morfina"

2 min
Amy Winehouse

BarcelonaUn tribunal d'Anglaterra va donar a conèixer dimarts el motiu de la mort de Freddy Civil, excunyat de la desapareguda Amy Winehouse. Segons ha transcendit a la premsa britànica, Civil –que només tenia 27 anys quan va traspassar, la mateixa edat que Winehouse– va morir per culpa de l'addicció a les drogues. Tot i que els fets van tenir lloc l'abril del 2021, la notícia gairebé no va sortir a la llum llavors i ha estat gràcies a una investigació actual del Tribunal Forense de Wakefield, Anglaterra, que s'ha sabut amb detall què va passar.

D'acord amb la informació publicada pel Daily Mail, el cos del jove va ser trobat de bocaterrosa i en roba interior en un hotel de la ciutat de Leeds, on s'allotjava amb un altre noi anomenat Dennis Lennon. El mitjà també especifica que Civil va ser declarat mort in situ i que tenia al cos "nivells fatals de morfina” per la gran quantitat d'heroïna que va consumir. No obstant, després de diversos exàmens, es va determinar que s'havia ofegat amb el seu propi vòmit.

Poc abans de morir, l'excunyat de la intèrpret de Rehab es va escapar d'un hospital mental, en el qual va ingressar el 2018 després que un jutge l'hagués considerat culpable d'un delicte menor. En principi, els metges li havien diagnosticat esquizofrènia paranoide, però més tard es va descobrir que el brot psicòtic que el va portar a cometre el delicte havia estat provocat pel consum de drogues. Georgette Civil, mare de Freddy, va denunciar que el seu fill havia "presentat una queixa per abús del personal" per justificar el seu abandó del centre psiquiàtric. L'estada del jove hauria acabat tan sols dos mesos abans de la seva mort.

Fredy Civil, germà de l'exmarit d'amy Winehouse

La mort de Civil és l'última tragèdia que ha marcat aquesta família. Winehouse també va ser trobada sense vida, encara que a causa d'una intoxicació alcohòlica. A la resolució de la investigació judicial que ara s'ha conegut va acudir-hi en persona Blake Fielder-Civil, que va estar casat amb la cantant britànica entre el 2007 i el 2009. La ruptura de l'artista i Civil –que la va deixar per tornar amb la seva ex– va marcar un punt de no retorn per a ella, que posteriorment va caure víctima de les drogues i de la bulímia. De fet, ell va caure posteriorment en una depressió perquè els fans de Winehouse el van acusar d'haver-la introduït en el món de les drogues i ser l'origen de tots els seus mals. Ha estat a la presó en dues ocasions.

stats