Esborrany llei de polígons
Societat 23/05/2024

L'esborrany de la llei de polígons industrials no preveu construir habitatges en aquestes àrees

El conseller ha destacat la importància dels polígons posant l'accent que el nou marc legal permetrà evolucionar cap a nous models de gestió que implicaran la col·laboració publicoprivada

ARA Balears
2 min
Presentació de l'esborrany de la llei

PalmaEl conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha assenyalat aquest dijous que l'esborrany de la llei de polígons industrials que prepara el Govern no preveu la possibilitat de, com s'ha demanat des d'associacions empresarials, construir habitatges en aquestes àrees.

"L'esborrany no preveu la possibilitat de convertir usos. No entram en això, perquè el que cercam és millorar les mateixes indústries, millorar les mateixes infraestructures, incentivar i ajudar el teixit industrial, perquè tingui el millor hàbitat per poder produir, crear, generar economia i potenciar la indústria", ha explicat en declaracions als mitjans abans de presentar l'avantprojecte a associacions empresarials i administracions públiques.

Sáenz de San Pedro i la directora general d'Indústria i Polígons Industrials, Íngrid de la Fuente, han presentat l'avantprojecte de la futura llei d'àrees de promoció industrial a les principals associacions del sector, patronals i administracions públiques. Durant la trobada s'han explicat les passes fetes, les principals línies que preveuen la normativa i els seus principals objectius, a més de la importància de la gestió de polígons amb un sistema de col·laboració publicoprivada i l'associacionisme.

El conseller ha destacat la importància dels polígons de les Balears posant l'accent que el nou marc legal permetrà evolucionar cap a nous models de gestió que n'implicaran la col·laboració publicoprivada. "L'objectiu és aconseguir la modernització i correcta gestió de les àrees de promoció industrial de l'Arxipèlag per millorar-ne la qualitat i incrementar-ne la competitivitat territorial i la de les empreses que desenvolupen la seva activitat en aquestes àrees", ha assenyalat.

"Tot això impulsarà i afavorirà l'ocupació i el desenvolupament industrial i empresarial, a més d'incentivar la competitivitat de les empreses", ha subratllat. El conseller ha recordat que un dels eixos de la política de polígons industrials del Govern és fomentar l'assentament i l'expansió de noves empreses on es concentren les activitats industrials, comercials o de serveis mitjançant la promoció i la modernització d'aquestes àrees.

La directora general, Íngrid de la Fuente, ha destacat que la llei marcarà les línies del joc. Les Balears disposen de 53 polígons amb un total de 6.163 empreses, que donen treball a 53.830 persones. El Govern confia que la llei sigui una realitat com més aviat millor. La trobada ha tingut la participació de representants de patronals, les cambres de comerç i indústria, associacions sectorials, col·legis professionals i administracions públiques. També hi ha participat el gerent de serveis de promoció econòmica de la Diputació de Barcelona, Roger Pumares, que ha explicat i analitzat el model de polígon industrial impulsat a Catalunya i l'èxit que ha suposat la col·laboració publicoprivada.

stats