Formació Professional
Societat 06/11/2023

L'Embat entra en funcionament set anys després del seu anunci

El centre especialitzat en estudis de nàutica acollirà l'activitat d'uns 90 alumnes

ARA Balears
2 min
Les instal·lacions de L'Embat tindran capacitat per 300 alumnes.

PalmaEl Centre Integrat de Formació Professional L'Embat, especialitzat en estudis de nàutica, obrirà finalment les portes set anys després de la seva presentació. I, d'aquesta manera, unes noves instal·lacions amb capacitat per a més de 300 estudiants acolliran enguany l'activitat d'uns 90 alumnes.

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz, ha firmat aquest dilluns la resolució per posar en funcionament aquest centre, situat al número 33 del carrer dels Teixidors del polígon Son Castelló. I ha destacat, amb relació al seu compromís amb l'FP i els joves, que "ells i les seves sortides al mercat laboral són el primer". També ha subratllat la importància del projecte, atès el pes que la nàutica té a les Illes Balears i el recorregut professional que poden aconseguir els alumnes que optin per aquesta formació centrada en el manteniment d'embarcacions.

Sáenz ha recordat que L'Embat s'anuncià ara ja fa set anys. I que la seva presentació la feren l'expresidenta del Govern, Francina Armengol; l'exvicepresident de l'Executiu autonòmic Biel Barcelí, i altres càrrecs de Treball i Educació i de representants de l'Ajuntament de Palma, encapçalat aleshores per José Hila. D'aquesta manera, el Govern i l'Ajuntament pactaren un acord pel qual el primer llogava les instal·lacions al segon per 15.000 euros anuals. Una xifra que assoliria, per tant, el mig milió d'euros anual per aquest concepte.

Les obres, començades el 2021, s'iniciaren amb la previsió de durar un any. I en aquest sentit, el conseller ha criticat que "no només no es va inaugurar el 2022, sinó que es va haver de cercar una altra solució provisional per als joves i se'ls va situar a l'antic parc de bombers d'Asima". A més, també ha afegit que "ara, a la fi, es pot anunciar la pròxima inauguració del centre definitiu, que està cridat a ser un dels referents formatius en nàutica de Mallorca".

stats