Tribunals
Societat 21/02/2023

L'autòpsia de la víctima de Cales de Mallorca va constatar múltiples fractures i allunya la versió d'un "cop involuntari"

L'acusat ja va ser investigat el 2017, quan era menor, per apunyalar un veí

ARA Balears
3 min
L'acusat per l'homicidi

PalmaL'autòpsia de la víctima de Cales de Mallorca va constatar múltiples lesions i fractures en el crani, la qual cosa s'allunya de la versió que va oferir l'acusat per la mort del jove, que va assegurar que només va donar un sol "cop involuntari" a la víctima. La forense que va fer l'autòpsia ha declarat aquest dimarts en la segona sessió del judici, així com agents de Policia que van intervenir en les diligències. Una de les dades que han aportat és que l'acusat ja va ser investigat el 2017, quan era menor, per un apunyalament a un veí.

Segons ha informat Europa Press, la facultativa ha remarcat que es tracta d'un cas particular, atès que l'autòpsia es va fer quatre mesos després de l'agressió, un temps durant el qual la víctima va estar en coma a l'hospital. El cos presentava ja els efectes d'un ingrés hospitalari prolongat, com un baix pes o atròfia muscular.

En qualsevol cas, s'apreciaven múltiples lesions a quatre zones diferents del cap i fractures en diverses àrees. Les lesions evidencien "dos impactes directes", un frontal i un altre de costat, "com a mínim". Aquestes lesions no serien compatibles amb un sol cop involuntari, en opinió de la doctora. Un cop d'aquest tipus podria justificar lesions més superficials, però en aquest cas hi ha "multiplicitat" de cops i l'impacte requeria "una certa energia".

Cal recordar que la Fiscalia demana una pena de 12 anys de presó per un delicte d'homicidi i una indemnització de 168.000 euros per als pares de la víctima. L'advocat de la família del mort, que qualifica els fets alternativament d'assassinat, demana 22 anys de presó, així com 210.000 euros d'indemnització per als pares i germans de la víctima.

Amb tot, els familiars han renunciat a aquestes quantitats en la seva declaració com a testimonis, i han insistit que només volen que "caigui la llei" sobre el responsable de la seva mort. La defensa, per la seva banda, demana l'absolució. Es preveu que el judici, que es fa a l'Audiència Provincial de Palma, duri tres dies.

Els fets varen tenir lloc el juliol de 2021, al voltant de les 00.45 h del matí, en un aparcament a Cales de Mallorca, on l'acusat, que sosté que aquella nit havia consumit alcohol i drogues, es va trobar amb la víctima, de 28 anys, que anava amb un amic. Les acusacions sostenen que el processat va pegar un cop de puny al cap de la víctima, que va perdre el coneixement i que, un cop al terra, li va esclafar el cap "brutalment". El processat, manté que fou el seu oncle qui va començar la disputa i ell intervingué per separar-los.

Segons la seva versió, en aquest forcejament la víctima s'hi hauria abalançat i, per llevar-se'l de damunt, li va pegar una colzada que, ha admès, va poder copejar-li el cap. Seguint amb el seu relat, després d'això el jove va quedar "inconscient". "El vaig veure a terra sagnant, em vaig marejar, em vaig espantar", ha contat l'acusat, que seguidament es va ficar en el cotxe. Segons ell, el seu oncle "va continuar barallant-se" amb l'altre jove, però la víctima no va rebre més cops.

La víctima va caure en coma i morí quatre mesos després

La víctima va sofrir un traumatisme cranioencefàlic greu amb múltiples lesions òssies, vasculars i viscerals, va caure en coma i va morir quatre mesos després a l'hospital. L'acusat va estar en parador desconegut uns dies, en els quals es va rapar els cabells, i, quan la Policia ja el cercava, finalment es va entregar en una comissaria acompanyat d'un advocat. El jove ha afirmat que va marxar de casa per drogar-se després de discutir amb la seva dona i que es va rapar perquè sentia un "formigueig" pel consum de droga, i negà que estigués intentant escapar de les autoritats.

stats