Societat 02/08/2021

L'autòpsia confirma la mort de Samuel per una pallissa de "sis minuts fatals"

Hi ha sis detinguts, tres dels quals a la presó, però la policia no descarta que n'hi hagi més

Ara
2 min
Concentració realitzada a Barcelona per reclamar justícia per la mort d'en Samuel

Samuel Luiz va morir per "multitud de cops" al cap durant "sis minuts fatals" i els dos informes d'ADN que la policia judicial ha lliurat aquest dilluns al jutge de la Corunya que porta el cas situen directament els dos primers detinguts per aquest crim com els "principals" agressors. El delegat del govern espanyol a Galícia, José Miñones, ha detallat que tant l'ADN detectat a la roba i al cos de la víctima com l'extret d'una ampolla de vidre que es va fer servir en l'atac "impliquen directament els dos principals autors dels fets", que són dos homes de la Corunya d'entre 20 i 25 anys.

La víctima va morir en una agressió que va començar al crit de "maricon" el 3 de juliol a la matinada. Miñones ha destacat, coincidint amb l'aixecament del secret de sumari que ha recollit l'agència Efe, que tenen 41 proves testificals dels fets. Dels sis detinguts inicialment, n'hi ha tres en presó provisional, un està en llibertat però obligat a comparèixer al jutjat, i els dos menors d'edat estan internats en un centre. La policia ha insistit que la investigació continua oberta i que no descarta més detencions.

El comissari en cap de la policia judicial de la Prefectura Superior de Policia Nacional a la Corunya, Pedro Agudo, s'ha referit a les proves amb què treballen. A banda de l'esmentada ampolla de vidre, investiguen un objecte metàl·lic que encara no han identificat, tot i que Agudo ha afegit que el van trobar en l'escorcoll a casa del menor amb antecedents i encara l'estan analitzant. Diversos testimonis van assenyalar que van veure una persona "amb un ganivet que es va treure de la butxaca" dels pantalons i que donava puntades de peu al jove quan ja era a terra.

Agudo ha reiterat que la causa de la mort de Samuel van ser els cops al cap. "No hi ha només un únic autor material. Són diversos. L'autòpsia parla de diversos cops que li van produir un traumatisme cranioencefàlic que li va provocar la mort", ha recalcat. Als detinguts se'ls investiga per un delicte contra la integritat de la vida –la instrucció haurà de decidir si va ser un homicidi o bé un assassinat– i un segon delicte contra la integritat de la vida, en aquest cas en grau de temptativa, contra Ibrahima Diack, l'home que va intentar ajudar Samuel.

Agudo ha explicat que la col·laboració dels detinguts "ha estat nul·la", excepte un, que és a qui s'atribueix haver-se quedat suposadament amb el telèfon mòbil de la víctima. Malgrat tot, en un primer moment aquest jove va presentar-se com a testimoni davant de la policia i "no va dir la veritat", ha explicat el responsable policial.

stats