Golden visa
Societat 09/04/2024

L'Associació d'Immobiliàries de les Balears carrega contra la decisió de Sánchez d'eliminar la 'golden visa'

La patronal considera que aquesta mesura "no tindrà cap impacte" i és una qüestió que "no preocupa" la societat illenca

ARA Balears
1 min
Casa de luxe a Mallorca

PalmaL'Associació Balear d'Immobiliàries Nacional i Internacional (ABINI) ha criticat aquest dimarts l'anunci que va assenyalar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel que fa a la retirada de les golden visa als estrangers rics que compren habitatges a l'Estat. Així, segons ha assenyalat la patronal, aquesta mesura assegura que "no tindrà cap impacte" a les Balears i és una qüestió que "no preocupa" la societat illenca perquè "no dona resposta al veritable problema que pateix la Comunitat, que no és altra que la manca d'habitatge".

Per això, des d'ABINI apunten que les mesures del govern espanyol haurien d'anar encaminades a "pal·liar la manca d'habitatge" a través de la construcció de cases "assequibles". "On ha quedat la promesa d'obra pública que s'havia projectat a les Balears?", s'han demanat. Amb tot, han recordat que el president del govern espanyol va anunciar per a les Balears 120 habitatges "que mai no van arribar a concretar-se". En aquest sentit, critiquen que es decideixi eliminar la golden visa sense haver anunciat més detalls de la construcció d'habitatge assequible. "Eliminar els permisos de residència per a aquells estrangers que comprin a Espanya habitatges de superluxe és una cortina de fum que l'única cosa que cerca és tapar el veritable problema que patim des de fa anys".

Finalment, han assenyalat que, segons dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, durant l'any 2023 es varen concedir un 2% de golden visa a les Illes, una quantitat que la patronal considera "insignificant".

stats