Societat 25/12/2021

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí reivindica a Palma que es posi fi a "la violació de drets humans al Sàhara occidental"

La protesta s'ha fet aquest dissabte a la plaça de Cort

ARA Balears
1 min
Els sahrauís de Mallorca protesten contra l'ofensiva del Marroc al Sàhara Occidental.

PalmaL'Associació d'Amics del Poble Sahrauí ha reivindicat aquest dissabte, en una concentració a les 20.00 hores a la plaça de Cort de Palma, que es posi fi a "la violació de drets humans al Sàhara occidental ocupat".

Segons ha informat Europa Press, la presidenta de l'associació, Catalina Rosselló, ha assenyalat que "des de fa 25 anys, el dia de Nadal, es convoca una concentració pels sahrauís desapareguts des de 1975, quan Espanya va abandonar el Marroc". A més, ha continuat dient, "la protesta d'aquest dissabte és pels presos polítics i activistes que s'han manifestat de manera pacífica per defensar el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí".

En aquesta línia, ha valorat el paper de l'activista Sultana Kyaha, "a qui les forces de seguretat marroquines tenen confinada a ca seva". Així mateix, ha apuntat que "la concentració també és per demanar la paralització de l'espoli dels recursos naturals del Sàhara occidental".

stats