Pla Vera
Societat 21/04/2024

L'Assemblea de Docents demana als centres que no s'adhereixin al pla Vera: "És imposat i segregador"

La plataforma n'ha demanat a la Conselleria la retirada

ARA Balears
1 min
L'Assemblea ha demanat als centres que no s'hi adhereixin

PalmaL'Assemblea de Docents ha instat els centres educatius a no adherir-se al pla Vera, publicat aquest dissabte al BOIB, perquè, segons consideren, és "imposat i segregador". Un cop publicada la resolució per la qual s’aprova el Pla de Segregació Lingüística de la Conselleria d’Educació, l'Assemblea ha traslladat als centres educatius la petició de no aplicar-lo.

En una nota de premsa, els docents han compartit un document en el qual expliquen la seva valoració pel que fa al pla aprovat per la Conselleria. Entre els punts que han criticat, assenyalen que la dotació total del pla pilot és d'uns 240.000 euros, una xifra que consideren que "podria servir per pal·liar algunes de les mancances dels centres escolars de les Balears i millorar les condicions dels que més ho necessiten".

En aquest sentit, apunten que és un pla que té una "finalitat innecessària", ja que "no és cap prioritat per als centres escolars ni per a la societat". A més, expliquen que "no té justificació pedagògica, sinó un clar rerefons ideològic". Igualment, recorden que es tracta d'un "pla imposat", que tot i que s’anunciï reiteradament com un pla "voluntari", "en realitat és un pla imposat, ja que ha estat rebutjat àmpliament per la comunitat educativa". Amb tot, l'Assemblea de Docents n'ha demanat la retirada per part de la Conselleria, alhora que insten els entres, en l’exercici de la seva autonomia, a no adherir-s’hi.

stats