Mitjans
Societat 09/08/2023

L'APIB censura la proposta del Govern de canviar el director d'IB3 cada quatre anys i en demana la despolitització

"El PP proposa canviar el mandat per lligar-lo a la legislatura, fet que implicaria vinculació ideològica", ha assenyalat l'Associació en un comunicat

ARA Balears
1 min
Façana d'IB3 en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Associació de Periodistes de les Balears (APIB) ha censurat la proposta del Govern de reformar la Llei 15/2010 de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Balears (IB3), ja que "força el relleu del director general actual", Andreu Manresa, el mandat del qual, per imposició legislativa, és de sis anys (la qual cosa suposa que pot continuar en el càrrec fins al 2028). "El PP proposa canviar a quatre anys el mandat per lligar-lo a la legislatura, fet que implicaria vinculació ideològica", han expressat en un comunicat. En aquest sentit, des de l'Associació han demanat als partits la despolitització de l'ens públic.

Així mateix, han remarcat que la Llei 17/2006, de 5 de juny, de la Ràdio i Televisió de Titularitat Estatal, també estableix un mandat de sis anys per al director general de RTVE.

D'aquesta manera, l'Associació ha criticat que els diferents governs autònomics "intentin polititzar l'ens públic" i ha exigit "el compliment de la norma respecte del perfil tècnic i professional dels candidats per garantir independència i neutralitat".

L'APIB també ha recordat que el PSIB –amb el suport de MÉS i Podem– ja va reformar la llei d'IB3 el 2015 per rebaixar la majoria parlamentària necessària per nomenar el director general i el consell de direcció, amb la qual cosa "evitaven consensuar el candidat amb el principal partit de l'oposició".

Finalment, han demanat que es convoqui un concurs públic i transparent "per valorar la idoneïtat dels candidats, prioritzant un perfil professional, solvent i independent".

stats