Violència masclista

Kevin Spacey reapareix per Nadal: "Netflix existeix gràcies a mi"

L'actor reprèn el paper de Frank Underwood en una entrevista amb Tucker Carlson per carregar contra la plataforma

2 min
Arrenca el judici contra Kevin Spacey

BarcelonaCinc mesos després de la seva exculpació judicial, l'actor Kevin Spacey ha aprofitat la seva primera aparició pública per carregar contra Netflix i els seus responsables. Spacey ha tornat davant les càmeres en una entrevista pactada amb el periodista Tucker Carlson, que era presentador de Fox News i que va ser acomiadat després d'assegurar en directe que hi havia hagut frau per beneficiar Joe Biden i perjudicar Donald Trump en les eleccions a la Casa Blanca del 2020. La conversa arrenca amb Spacey fent el paper de Frank Underwood, el protagonista de la sèrie House of cards, on interpretava el president dels Estats Units. "¿És possible que Frank Underwood es presenti a les pròximes eleccions presidencials?", li pregunta Carlson. I Spacey respon: "És un sacrifici que estic disposat a fer per aquesta gran nació".

Ben aviat, però, Spacey surt del personatge, trenca amb la quarta paret i aprofita la conversa per carregar contra Netflix i els seus responsables. "Tots dos tenim una cosa en comú", li diu el presentador, i l'intèrpret respon: "Sí, tots dos hem estat expulsats per la nostra cadena". Spacey critica el paper de les xarxes socials, especialment X, i subratlla que "mouen la informació ràpidament i com més els convé", qüestionant la credibilitat del seu contingut. Spacey afirma que mira tant Netflix "com Carlson mira la boira" i afegeix que "és estrany com ells han tallat els vincles després d'acusacions i acusacions que ara s'han demostrat falses".

"Netflix existeix gràcies a mi. Jo els vaig posar al mapa i ells han intentat enterrar-me sota terra", argumenta contundentment l'actor, que considera que la seva influència "es fa present cada vegada que un usuari obre l'aplicació de Netflix". Spacey va situar-se a primera línia mediàtica a partir del 2017, quan l'actor Anthony Rapp va afirmar que l'havia intentat violar el 1986 en una festa. Quan haurien passat els fets Rapp tenia 14 anys i Spacey 26.

Aquelles afirmacions van portar altres intèrprets a explicar episodis d'assetjament i agressió sexual en diversos moments de la trajectòria professional de Spacey. Fins a vuit persones de l'equip de House of cards van acusar-lo d'abusar sexualment dels treballadors més joves. Al juliol va culminar el judici contra l'intèrpret en un tribunal de Londres, que va exonerar-lo dels nou delictes de què l'acusaven. Des que es van fer públiques les primeres acusacions, l'intèrpret ha mantingut un perfil baix. Tot i que no ha deixat de treballar, Netflix va prescindir de Spacey –House of cards va acabar amb una sisena temporada amb l'actriu Robin Wright, fins aleshores coprotagonista, sola al capdavant de la sèrie– i l'actor s'ha hagut de conformar amb papers en pel·lícules menors. "Quan tornaràs a treballar?", li demana Carlson al final de la conversa. Spacey respon: "Ho he fet en el moment en què hem començat a parlar".

stats