Sentència
Societat 26/07/2023

Kevin Spacey, innocent de tots els càrrecs d'assetjament i agressió de què l'acusaven

El jurat l'exonera dels nou delictes pels quals ha estat jutjat les últimes quatre setmanes en un tribunal de Londres

2 min
Kevin Spacey afirma en el judici que és un “gran seductor”

LondresKevin Spacey ha estat declarat no culpable aquest dimecres dels nou càrrecs d'assalt i assetjament sexual de què l'acusaven en un judici que s'ha allargat durant quatre setmanes al tribunal de Southwark, a Londres. Immediatament després d'escoltar el veredicte, l'actor ha romput a plorar. El veredicte ha arribat, el dia que Spacey fa 64 anys, després de 12 hores i 26 minuts de deliberació del jurat, que l'ha exculpat de set càrrecs d'agressió sexual i de dos més relatius a haver provocat que una persona participés en activitats sexuals sense consentiment i una altra participés en una activitat sexual amb penetració i sense consentiment.

L'actor nord-americà, famós pel seu paper a American Beauty, que li va valdre un dels dos Oscars de l'Acadèmia de Hollywood que ha aconseguit, i per la sèrie House of cards, havia negat tots els càrrecs i va assegurar, durant el seu testimoni al judici oral, que les acusacions eren "una bogeria" i una "punyalada per l'esquena". El jurat ha rebutjat, doncs, les tesis de la Fiscalia, que havia sostingut a la vista que Spacey havia agafat "agressivament" tres homes per l'entrecuix i havia tingut un acte sexual amb un altre home mentre dormia al seu pis. Un dels demandants havia assegurat, en concret, que l'actor el va agafar "agressivament" per l'entrecuix mentre el conduïa a una festa de luxe organitzada per Elton John a principis dels anys 2000.

Spacey fa quasi sis anys llargs que ha vist interrompuda la seva carrera. El 2017 es van saber les primeres acusacions sobre possibles delictes sexuals o conductes sexuals inapropiades. El primer testimoni fa referència a uns fets que van tenir lloc el 1986, d'acord amb el relat fet pel també actor Anthony Rapp. A partir d'aquestes revelacions, posteriorment en van seguir unes altres que apuntaven, sobretot, a la seva conducta mentre va ser director de l'Old Vic Theatre de Londres, càrrec que va ocupar entre 2004 i 2015. Els càrrecs de què ha estat absolt es relacionaven amb fets que, suposadament, havien tingut lloc entre els anys 2001 i el 2013, d'acord amb les denúncies de quatre demandants.

stats