Societat 29/06/2022

El jutjat decreta la readmissió de la doctora negacionista al Mateu Orfila

Tornarà al servei d'Urgències a partir de la setmana que ve

Iván Martín
1 min
Imatge de l'hospital Mateu Orfila de Maó.

MAÓLa doctora Nadiya Popel es reincorporarà la setmana que ve a les Urgències de l'hospital Mateu Orfila de Maó després de ser suspesa de treball i sou durant quatre anys pel Govern balear, a conseqüència del seu ferm posicionament negacionista.

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Palma ha atès la segona demanda interposada per la seva advocada contra la resolució de la Conselleria de Salut del Govern que acabà amb la sanció disciplinària. La demanda sol·licitava la suspensió de les mesures cautelars, sense exercir la professió i cobrar, fins a la celebració del judici, presumiblement durant l'any 2024. El principal argument de la defensa s'ha basat en el perjudici econòmic i professional que suposa aquesta sanció per un llarg període de temps.

La jutgessa considera que tot aquest temps d'inactivitat per a Popel en pot afectar les habilitats com a doctora. Cal recordar que Salut va considerar l'actitud de la sanitària "molt greu" per recriminar a pacients la seva intenció de vacunar-se i penjar al mateix hospital cartells contraris als fàrmacs contra la covid-19. La Fiscalia va assegurar que la suspensió de quatre anys s'ajustava a dret, però acusava l'Executiu autonòmic de vulnerar la llibertat d'expressió.

stats