Societat 14/03/2018

La Guàrdia Civil troba la destral que hauria fet servir l'autora confessa de la mort de Gabriel Cruz

El jutge prorroga la detenció de la dona per practicar més proves

Efe
1 min
Els agents van traslladar aquest dimarts Ana Julia Quezada a la finca on hauria amagat el cos de Gabriel Cruz després que confessés haver-lo matat

Madrid/AlmeriaLa Guàrdia Civil ha trobat aquest dimecres a la tarda la destral que hauria fet servir Ana Julia Quezada per colpejar Gabriel Cruz, el menor de Níjar de 8 anys, abans de matar-lo, segons han confirmat a Efe fonts properes a la investigació. El jutge d'Almeria que investiga la mort del petit -desaparegut el 27 de febrer i trobat mort aquest diumenge-, ha prorrogat la detenció de l'autora confessa del crim per poder practicar més proves. Els agents van arrestar-la diumenge mentre traslladava el cos del petit al maleter del seu cotxe. Aquest dimarts, Quezada, que era la parella del pare del menor, va admetre haver-lo matat, tot i que va assegurar que el va colpejar amb el mànec d'una destral i el va asfixiar per defensar-se, perquè, segons la seva versió, el petit va intentar agredir-la.

Quezada ha tornat a declarar per segona vegada davant del jutge, que aquest dijous tornarà a interrogar-la. Fins ara la dona ha defensat que no va matar el nen de manera premeditada. Quezada va mantenir silenci fins que es van conèixer els resultats de l'autòpsia del menor, que van indicar que havia mort ofegat després de rebre una contusió. El relat de la dona quadra amb l'informe forense, tot i que els investigadors mantenen totes les hipòtesis sobre la taula i continuen recopilant proves per intentar demostrar que es va tractar d'una acció planificada.

A les immediacions dels jutjats s'hi han concentrat mig centenar de persones, que han increpat Quezada i han provat d'apropar-se a la furgoneta policial que la traslladava als jutjats, cosa que la Policia Nacional ha impedit.

stats