Comencen els interrogatoris als cinc investigats pel cas Contractes de MÉS

Entre avui i demà testifiquen els acusats per delictes de prevaricació i tràfic d'influències en el cas que provocà la dimissió de la consellera de Cultura, Ruth Mateu

SABRINA VIDAL/ARA BALEARS

L'exconsellera de Cultura, Ruth Mateu, l'exdirector general de Cultura, Jaume Gomila, l'exdirector de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Josep Ramon Cerdà, l'exgerent de l'Agència Balear de Turisme, Pere Muñoz, i el responsable de la campanya electoral del 2015 de MÉS per Mallorca, l'empresari Jaume Garau, declaren avui i demà al Jutjat número 9 d'Instrucció de Palma, investigats per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències.

La primera  en començar les declaracions ha estat l'exconsellera de Cultura, Ruth Mateu, que presentà la seva dimissió precisament per aquest cas. La conselleria que dirigia Mateu beneficià suposadament amb tres contractes directes l'empresa de Garau, que guanyà més de 125.000 euros. Així mateix, s'investiga un altre contracte més, que s'hauria fraccionat, de l'empresa de Garau amb l'Agència Balear de Turisme.

El jutge instructor, Enrique Morell, i la fiscal anticorrupció, Ana Lamas, pregunten els investigats sobre els contractes públics al cap de campanya electoral de MÉS. Avui també declaren l'exdirector general de Cultura, Jaume Gomila i Josep Ramon Cerdà. Demà serà el torn de l'empresari Jaume Garau i de l'exdirector de l'ATB, Pere Muñoz.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF