Sentència
Societat 13/07/2022

La justícia reconeix les monges de Sant Jeroni com a propietàries del convent

La sentència també determina que el Bisbat de Mallorca haurà de pagar les costes del judici

1 min
Monges responsables de l'ordre de Sant Jeroni al convent de Palma.

PalmaLes monges de Sant Jeroni són les propietàries del convent de Palma. Així ho veu i ho ha reconegut en una sentència el jutjat de Primera Instància número 9 de Palma, que ha cancel·lat la immatriculació que havia fet el Bisbat de Mallorca del convent. Segons ha informat la Federació Jerònima de Santa Paula en un comunicat, aquesta resolució dona la raó a les monges, que fa anys que lluiten per la titularitat d'aquest conjunt patrimonial.

En la sentència també es determina que el Bisbat de Mallorca haurà de pagar les costes del judici. Des de la federació han celebrat aquesta decisió i han recordat que les monges han mantingut, ampliat i cuidat el convent des del 1485. Així, han declarat que la congregació és la propietària de les tres finques que reclamava el Bisbat de Mallorca.

Precisament, la seva advocada ha remarcat que aquesta sentència està molt ben fonamentada i que "fulmina la immatriculació perpetrada pel Bisbat el 2014 contra qualsevol dret o raó". A més, ha afegit que és el moment que parlin les monges, per això han convocat una roda de premsa divendres al Monestir de Santa Isabel de Palma.

Per la seva part, el Bisbat ha assegurat en una nota de premsa que encara que respecta les decisions judicials té la intenció d'interposar un recurs d'apel·lació. Així mateix, ha recordat que la seva voluntat és retornar la vida religiosa al monestir i que per això han estat fent "gestions concretes per retornar-li l'ús per al qual va ser construït i que sigui definitivament habitat per una comunitat monàstica, com s'ha fet en altres immobles i antics convents de la nostra diòcesi".

stats