Societat 26/11/2018

La junta directiva de Gaspar Hauser posa en marxa un ERTO

Els treballadors de l'associació estan disposats a anar a la vaga si no dimiteix la gerent, Maribel Morueco

Maria Llull
1 min
Un usuari a les instal·lacions de Gaspar Hauser.

PalmaLa junta directiva de l'Associació de Pares de Nins Autistes de Balears (APNAB) Gaspar Hauser ha decidit aquest dimarts posar en marxa un Expedient Temporal de Regulació de l'Ocupació (ERTO) que afectarà una part dels cinquanta treballadors de l'entitat. Així ho han confirmat fonts del comitè d'empresa, format per la UGT i USO.

A més, els treballadors estan disposats a anar a la vaga si Maribel Morueco, encara gerent de Gaspar Hauser, no presenta la seva dimissió. Les nòmines d'agost, setembre i octubre no s'han pagat, i el mateix passa amb les pagues extra de desembre del 2017 i agost del 2018.

ARA Balears ha pogut saber que l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) està disposat a ajudar a salvar l'associació sempre que en canviï la gerència.

Els treballadors de Gaspar Hauser es varen reunir en assemblea extraordinària el passat 5 de novembre per votar la destitució de la gerència. De 49 assistents, 48 hi votaren a favor i 1 en contra.

La junta directiva i l'assemblea de pares associats es reuniren, per la seva banda, el 14 de novembre. En aquesta ocasió, Maribel Morueco anuncià que dimitia del càrrec.

stats