Tribunals

El judici contra l'exdona de Mainat ja té data

Angela Dobrowolski ha estat citada el pròxim 15 de juliol pel presumpte assassinat en grau de temptativa del seu exmarit

2 min
Angela Dobrowolski ahir a l’entrada dels jutjats.

BarcelonaEl judici contra Angela Dobrowolski per presumpte assassinat en grau de temptativa al seu exmarit, Josep Maria Mainat, començarà quatre anys després que succeïssin els fets. Va ser el 23 de juny del 2020 quan presumptament Dobrowolski va injectar a Mainat una barreja d'insulina d'acció ràpida i insulina d'acció retardada sabent que podia tenir conseqüències mortals. L'exdona del músic i empresari pot ser condemnada a 16 anys de presó si durant el judici que començarà el 15 de juliol se la considera culpable.

Angela Dobrowolski ja es coneix força els passadissos dels jutjats i centres penitenciaris. La secció 20 de l'Audiència de Barcelona l'ha citada a mitjans de juliol per iniciar un dels processos més mediàtics dels últims anys: l'intent d'assassinat del seu exmarit, Josep Maria Mainat. El judici començarà el 15 de juliol i s'allargarà fins al 19 d'aquell mateix mes. S'enfronta a una pena de 16 anys de presó –13 anys pel delicte d'assassinat en grau de temptativa i tres més pel de revelació de secrets–, per haver injectat diferents dosis d'insulina sabent que Mainat pateix diabetis del tipus 2 i que la seva acció podia acabar provocant-li un coma.

Segons l'escrit de l'acusació, el motiu del crim és econòmic. Després de revisar el correu de Mainat i enviar-se les dades on s'explicitava el procediment del divorci, Dobrowolski va adonar-se que quedava exclosa del testament en cas que es culminés el procés de divorci que havien iniciat. "Segons s'estableix en les capitulacions matrimonials, com que no havien passat 10 anys de matrimoni, els mitjans econòmics dels quals disposava Dobrowolski en cas de divorci quedaven molt reduïts", ha apuntat el fiscal. Davant d'aquell panorama el lletrat afirma que l'acusada "va decidir posar fi a la vida del seu marit abans que s'interposés la demanda judicial de separació o divorci".

Aquesta no serà la primera vegada que l'exdona de Mainat seurà al banc dels acusats. Després que es fes públic l'intent d'assassinat a Josep Maria Mainat, Dobrowolski va intentar entrar per la teulada de casa seva, fet que li va costar uns quants mesos a la presó. Més tard també la van acusar d'haver comès sis robatoris en cases habitades del Turó Park de Barcelona i el febrer de l'any passat va ser detinguda per haver col·locat presumptament un artefacte casolà que va explotar al replà d'un bloc de pisos de Sants.

stats