Audiència Provincial
Societat 27/02/2024

A judici l'exbatlessa de Petra per un presumpte tracte de favor al seu marit quan ostentava el càrrec

L'Audiència Provincial de les Balears ha programat el judici per a l'any que ve després d'acollir una vista aquest dimarts

ARA Balears
1 min
L'exbatlessa de Petra, Caterina Mas i la seva advocada

PalmaL'exbatlessa de Petra Caterina Mas anirà a judici el pròxim mes de setembre de 2025 per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de doblers públics, per un presumpte tracte de favor al seu marit quan estava al capdavant de l'Ajuntament. L'Audiència Provincial de les Balears ha programat el judici per a l'any que ve després d'acollir una vista aquest dimarts, durant la qual ha quedat constatada la impossibilitat d'un acord processal (que implicaria un reconeixement de culpa). Caterina Mas ha comparegut a l'Audiència acompanyada per la seva advocada, Laura Vallés.

La Fiscalia no acusa l'exbatlessa de MÉS per Mallorca, però sí que ho fa l'Ajuntament, qui demana quatre anys i mig de presó, 31 d'inhabilitació, una multa de 103.000 euros i 50.000 euros d'indemnització. La denúncia la va presentar el successor de Mas al capdavant del Consistori, Martí Sansaloni, del PP, i l'Ajuntament ara presidit per Salvador Femenías (El Pi) ha continuat amb l'acusació. L'escrit responsabilitza l'exbatlessa d'haver deixat caducar intencionadament una sanció de 58.000 euros al seu marit per una infracció urbanística, quan va ser batlessa entre 2010 i 2015. Des de la defensa consideren que amb la denúncia es fa un ús polític de la justícia. Caterina Mas va dimitir del seu càrrec en el Consell de Mallorca el 2020 arran del seu processament per aquesta causa.

stats