Societat 03/12/2019

El Poder Judicial acorda la jubilació anticipada de Miquel Florit

El passat mes de setembre el TSJIB va acordar obrir un judici oral contra el jutge pel cas Mòbils

Ara Balears
1 min
El jutge Florit, acompanyat del seu advocat Josep Zaforteza, aquest dilluns.

PalmaLa Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial ha declarat la jubilació anticipada del jutge Miquel Florit, segons ha informat Efe. Florit s'ha retirat abans de la vista oral contra ell del cas Mòbils, ja que la jubilació es farà efectiva el pròxim 17 de desembre.

Recordem que el passat mes de setembre el Tribunal Superior de Justícia de les Balears va acordar obrir un judici oral contra el jutge per controlar les telefonades i confiscar els telèfons de dos periodistes que estaven seguint el cas Cursach. El TSJIB també va obrir judici oral contra l'Estat com a responsable civil subsidiari i fixa una fiança per al jutge de 60.166 euros.

Els periodistes i les entitats acusadores (Diario de Mallorca, els periodistes Blanca Pou i Kiko Mestre, l'agència Efe, Europa Press i l'Associació de Mitjans d'Informació) reclamen per al jutge 42 anys d'inhabilitació per prevaricació, delicte contra la inviolabilitat del domicili, contra l'exercici del secret professional i el dret a la intimitat i d'intercepció.

stats