Tribunals
Societat 23/10/2022

José María Rodríguez obté el tercer grau penitenciari

L'expresident del PP de Palma va ingressar el dilluns 10 d'octubre al Centre d'Inserció Social (CIS) de la presó de Palma per complir la condemna de tres anys i mig de presó pel cas Over

ARA Balears
2 min
José María Rodríguez després de recollir l’ordre d’entrar a la presó a l’Audiència

PalmaL'expresident del PP de Palma i exconseller d'Interior del Govern José María Rodríguez, condemnat a tres anys i mig de presó pel cas Over, ha obtingut aquest cap de setmana el tercer grau, segons ha pogut saber Europa Press. L'exdelegat del govern estatal va ingressar el dilluns 10 d'octubre al Centre d'Inserció Social (CIS) de la presó de Palma per complir la condemna de tres anys i mig de presó pel cas Over.

Tot just 12 dies després del seu ingrés al centre, la Junta de Tractament del CIS ha considerat que Rodríguez és mereixedor del tercer grau, fet que suposa poder sortir del centre durant el dia i només haver de tornar-hi per dormir i és el pas previ per obtenir la llibertat condicional. Cal recordar, però, que l'exconseller ha presentat un recurs d'emparament davant del Tribunal Constitucional (TC) en què argumenta que s'hauria vulnerat el dret a una tutela judicial efectiva en el procediment d'Over Marketing.

Aquest recurs suposava un darrer moviment per evitar la presó i, de fet, sol·licitava suspendre l'ingrés com a mesura cautelar. Tot i això, el TC encara no li ha respost i l'admissió a tràmit d'aquest recurs no s'ha inclòs, de moment, a les previsions de les sales a l'octubre. Rodríguez va ser condemnat per l'ús de fons públics per beneficiar Over Marketing, empresa que es va encarregar de les campanyes electorals del PP de les Balears el 2003 i el 2007. La sentència de l'Audiència Provincial també li va imposar una inhabilitació durant nou anys. Tot i això, el va absoldre de l'altre delicte de prevaricació i frau pel qual estava acusat.

L'expresident del Govern Jaume Matas, que també estava investigat en el cas, va arribar a un pacte amb la Fiscalia pel qual va admetre haver comès delictes de frau a l'administració, malversació de cabals públics i prevaricació. A aquest pacte també s'hi va adherir Daniel Mercado –l'amo d'Over Marketing.

stats